O vrtu

Obstajamo že 40 let z namenom, da bi se pridelovanje zdravilnih rastlin v Sloveniji razširilo v večjem obsegu, da bi slovensko tržišče bilo oskrbljeno s slovensko surovino in bi za izdelke slovenske prehranske in farmacevtske industrije uporabljali lokalno pridelane surovine.
Izvajamo raziskave na področju zdravilnih rastlin s področja:

  • botanike in biologije,
  • agrotehnike pridelovanja v najširšem pogledu,
  • kemičnih analiz sestavin,
  • farmacevtske učinkovitosti zdravilnih rastlin,
  • ekonomiko pridelovanja.

Na začetku je bilo posajenih 40 različnih tradicionalnih, avtohtonih zdravilnih in aromatičnih rastlin iz Slovenije. Z leti je se je zbirka povečevala z izmenjavo semena in sadik iz botaničnih vrtov in podobnih inštitucij iz Evrope in sveta. Danes je v vrtu posajenih okoli 250 različnih vrst zdravilnih in aromatičnih rastlin. Površina vrta je 0,30 ha. V vrtu proučujemo rast in razvoj nekaterih rastlin, količino pridelka, količino učinkovin in napad bolezni in škodljivcev. Pridelek vrta je eko seme.

Si želite sami urediti svoj zeliščni vrt? Ali potrebujete začimbnice? Ali si želite zelišč, ki vam bodo polepšala vaš vrt, okensko polico ali balkon, hkrati pa bi s tem naredili tudi nekaj za svoje zdravje?

V času med majem in septembrom si lahko na našem vrtu ogledate preko 300 različnih vrst zdravilnih in aromatičnih rastlin.
Lahko vam pomagamo z nasveti in materialom pri ureditvi zeliščnih vrtičkov ali pa pri večjih pridelovalnih površinah.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE

© 2016 - 2022 Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin vse pravice pridržane. | Piškotki