Kje smo

Žalec je središče Spodnje savinjske doline. Tu je center slovenskega hmeljarstva. Hmeljarji so postavili in ustanovili Hmeljarski inštitut (danes Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije). Pred 40 leti so se tu začele raziskave in poskusi na zdravilnih rastlinah. Celinsko podnebje, hmeljske sušilnice in skladišča, pridni ljudje, ki s svojim znanjem in delom še vedno vztrajajo pri razvoju tega področja.

Naše mesto je ob železnici, ki pelje od Celja do Velenja in predstavlja južno mejo Žalca. Za tiste, ki prihajate iz ljubljanske smeri je najenostavneje, če se peljete skozi Žalec, mimo fontate piv in tržnice, nato zavijete desno proti Grižam in se peljete mimo cerkve sv. Nikolaja, Zeliščnega parka, Občine Žalec, čez železniški prehod in takoj desno. Čez cca 200 m boste na levi strani zagledali upravno stavbo IHPS ob njem pa stavbo eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva, rastlinjake in Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin.

Tisti, ki prihajate iz celjske smeri, zavijete na krožišču za Žalec in na prvem odcepu (pred pokopališčem) zavijete levo proti Grižam. Z nadvoza boste na levi strani zagledali graščino Novo Celje. Pot nadaljujete do odcepa za Griže (cca 500 m), kjer zavijete desno in takoj pred železniškim prehodom levo. Čez cca 200 m boste na levi strani zagledali upravno stavbo IHPS ob njem pa stavbo eko muzeja hmeljarstva in pivovarstva, rastlinjake in Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE

© 2016 - 2022 Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin vse pravice pridržane. | Piškotki